maanantai 11. marraskuuta 2013

Maailman parhaat hampurilaissämpylät

Tässä tulee viikonloppuna testattu resepti ehdottomasti parhaisiin hampurilaissämpylöihin ikinä! Taikinaa joutuu kohottamaan kauan, mutta se on kaiken sen vaivan arvoista. Malttia vaan peliin. :)
Ohjeen alkuperä on New York Timesista vuodelta kivi.

Resepti on 4-5 sämpylälle.

1 dl vettä
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
4 dl jauhoja
3/4 tl suolaa
1,5 rkl pehmeää voita
voiteluun kanamuna ja tilkka vettä
seesaminsiemeniä

Lämmitä vesi ja maito noin 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Anna seistä viitisen minuuttia.
Riko kananmunan rakenne haarukalla kupissa rikki. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi jauho-suolaseokseen voi niin, että taikinasta tulee murumaista.
Lisää joukkoon vesi-maito-hiivaseos sekä kananmuna. Sekoita taikinaksi.
Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia käsin jos et omista yleiskonetta, kuten emme mekään. Vaivaus tekee taikinasta kuohkean, joten maku kyllä palkitsee leipurin.
Taikina on löysähköä ja aika tahmaista, joten lisää tarpeen mukaan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1-2 tuntia.

Pyörittele sämpylät uunipellille. Kohota liinan alla 1-2 tuntia.
Voitele sämpylöiden pinta kananmunalla ja lisää päälle seesaminsiemenet. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Meillä väliin laitettiin pulled porkia ja coleslaw:ta joiden ohjeen löydät myös blogistani, täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)