lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pulled Pork-purilainen coleslawn kera.

Paras asia viikonlopuissa on ehdottomasti kiirettömät päivät. Jos ei ole olemassa aikataulua päivälle ja saa vain lötkötellä sängynpohjalla heräämisen jälkeen niin kauan kuin hyvältä tuntuu.
Viikonloppuihin kuuluu letkeän tunnelman lisäksi hyvä ruoka. Vapaapäivinä on aikaa panostaa ruuan laittoon hiukan arkikokkailuja enemmän.
Minä innostuin kokkailemaan tässä eräs päivä tätä nykyajan trendiruokaa: Pulled Porkia ja nyt on pakko jakaa resepti teidänkin kanssa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.
Minusta on tosi hienoa, että nyt trendinä on käyttää näitä vähemmän suosittuja osia possusta, jotka ovat ensinnäkin sisäfilettä halvempia, mutta myös äärettömän maistuvia kunhan niiden annetaan rauhassa kypsyä.



Pulled Pork

700g marinoimatonta porsaan kassleria tai lapaa.
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
noin neljä neilikkaa
pippuria
suolaa

BBQ-kastike:
1 sipuli
3 valkosinpulinkynttä
1 tölkki tomaattimurskaa
2 rkl öljyä
2-3 tl cayennepippuria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
3/4 dl siirappia
1 limetin mehu
suolaa
mustapippuria

Laita liha kiehuvaan veteen. Veden tulisi peittää liha kokonaan. Kerää vaahto veden pinnalta ja lisää kuoritut, lohkotut sipulit sekä kokonaiset valkosipulinkynnet ja neilikat.
Keitä lihaa noin 4 tuntia, kunnes se on ylikypsää. Jos käytät luullista lihaa, luun pitää irrota lihasta vetämällä.

Valmista BBQ-kastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja loput aineet. Anna kiehua tunnin ajan välillä sekoittaen.

Nosta liha kattilasta. Revi liha suikaleiksi uunivuokaan haarukalla. Kaada kastike lihan joukkoon ja sekoita hyvin. Laita alumiinifolio peitoksi. Kuumenna 200 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan.


Coleslaw (Tämä ohje riittää isommallekin porukalle).

n. 500g keräkaalia
3 porkkanaa
2 kevätsipulia varsineen
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia 
1/2 limetin mehu
2 rkl sinappia
ripaus sokeria
suolaa 
pippuria

Raasta / suikaloi kaali, porkkanat ja kevätsipulit kulhoon. Sekoita kermaviili majoneesiin ja lisää joukkoon loput aineet. Sekoita kastike vihanneksiin. Anna maustua jääkaapissa nelisen tuntia. 

Sämpylät (5-6 kpl)

Tällä kertaa ei riittänyt jaksaminen tehdä niitä aitoja ja oikeita hampurilaissämpylöitä, joten meidän pulled pork sai kaverikseen aika perussämpylät. Hyvältä silti maistui.

3 dl vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
5 dl jauhoja (käytin noin puolet sämpyläjauhoja ja puolet puolikarkeita vehnäjauhoja)
2 dl ruisjauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi käsin tai koneella. Jos taikinan jättää löysähköksi, sämpylöistä tulee kuohkeampia. 
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia. Pyörittele niistä sämpylöitä ja asettele pellille. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 min. 
Halutessasi voit voidella sämpylät vedellä ja ripotella pinnalle seesaminsiemeniä.

Edit. Myöhemmässä vaiheessa kokeiluun pääsivät nämä sämpylät, joita ehdottomasti suosittelen.  






Tälläisin kokkailuin tänään. Ihanan aurinkoista lauantaipäivää!

Toivottelee:
-Sartsu


2 kommenttia:

Jätäthän merkin käynnistäsi. :)